Permanente
Make-up

Ellen’s Touch was één van de eerste schoonheidssalons in België dat permanente make-up (PMU) aanbood met een origineel PMU-apparaat. Dat was vanaf 1993. Sindsdien heb ik mij continu bijgeschoold en heb ik zelfs eigen technieken ontworpen voor het aanbrengen van eyeliners, wenkbrauwen-strokes en lipcontours.

→ Voor wie is PMU?
→ Eyeliners
→ Wenkbrauwen
→ Lippen
→ Voorbeelden
→ Wat kunt u verwachten?
→ Verschil tussen PMU en tatoeage
→ Hoe verloopt de behandeling?
→ En de nazorg?

Voor wie is PMU?

PMU is voor iedereen die op elk moment netjes verzorgd voor de dag wil komen. Zelfs zonder make-up ziet u er stralend uit met een natuurlijke look.
PMU is ideaal voor sportieve en actieve dames want er is geen sprake meer van uitgelopen eyeliners, vegen boven en onder de wenkbrauwen of uitgelopen lippenpotlood. Integendeel, uw lippen hebben een perfect afgelijnde contour waartussen u gemakkelijk lippenstift of lippengloss kan aanbrengen.
U geniet van het resultaat van PMU voor een periode van drie tot vijf jaar, afhankelijk van de kleur die u kiest en van de plaats op het gelaat.

Eyeliners

U kunt kiezen voor de puntjestechniek die tussen de wimpers wordt aangebracht en niet echt een lijn vormt maar de rand van het oog donkerder maakt en een optisch effect heeft. De wimpers lijken hierdoor donkerder en voller.

De lijntechniek geeft u een afgelijnde eyeliner vanaf de wimperrand. Samen kunnen we de dikte van het lijntje bepalen. U hebt de keuze tussen verschillende kleuren.

Een eyeliner heeft als doel de ogen te vergroten. De vorm van de eyeliner wordt aangepast aan de morfologie van uw ogen en uw wensen. De perfecte behandeling vraagt steeds 2 sessies. Na ten vroegste 4 weken en ten laatste 4 maanden zullen we u een tweede keer behandelen. Deze retouche staat garant voor een perfect resultaat en een goede dekking. Hier hangt ook de houdbaarheid van af. De retouche is in de prijs inbegrepen.

Prijs:
Ondereyeliner  € 135
Boveneyeliner  € 210
Onder & boven  € 320
1 retouchebeurt inbegrepen in de prijs

Wenkbrauwen

Voor de één is PMU of powder brows van de wenkbrauwen pure luxe, voor de ander een noodzaak om de wenkbrauwen te corrigeren op een cosmetische manier. Te korte of te dunne wenkbrauwen, een slechte wenkbrauwvorm of een slecht-afgelijnde vorm? PMU en powder brows geven uw gelaat uitstraling. Uw lichte of vervaagde wenkbrauwen krijgen weer meer volume en expressie. Dat is het resultaat van PMU!

Deze behandeling bestaat uit 2 beurten. De retouchebeurt is ten vroegste na 4 weken en ten laatste na 4 maanden. Deze retouche zorgt voor een betere dekking en een langere houdbaarheid.

In elke schoonheid schuilt een perfecte wenkbrauw.

Prijs:
PMU met strokes  € 320
Powder brows    € 375
1 retouchebeurt inbegrepen in de prijs

Lippen

Stoort u zich aan een vervaagde lipcontour of een ongelijke, vervaagde liplijn? PMU zorgt ervoor dat uw lippen worden gecorrigeerd en dat ze een vollere uitstraling krijgen. Het verlies aan kleur is vrij drastisch na het genezingsproces, zeker 40% en de lijn zal pas meer zichtbaar worden na 2 weken.

Opgelet! Indien u last hebt van herpes raden we aan om zeker 3-5 dagen ervoor medicatie in te nemen tegen herpesblaasjes en dit ook tijdens de herstelperiode te doen.

Verschillende kleuren zijn mogelijk. Een natuurlijke uitstraling en een mooie aflijning zijn nu in de mode, liever dan de donkere omlijningen. Hiervoor zijn ook 2 beurten nodig met minstens 1 maand tot maximum 4 maand ertussen.

Prijs:
€ 395 met 1 retouche inbegrepen

Voorbeelden

Hebt u weinig of geen wenkbrauwen meer? Wilt u uw ogen meer laten spreken? Lijden uw lippen aan pigmentverlies of wilt u ze optisch vergroten? Dan is PMU voor u ideaal. Maar kies voor een instituut met expertise en ervaring: Ellen’s Touch. Uw gelaat verdient immers perfectie.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens een eerste gesprek bespreken we rustig uw wensen en de verschillende mogelijkheden. Wij doen u een voorstel en tekenen het ontwerp op uw gelaat. Op die manier kunt u het resultaat beter beoordelen. Eventueel verfijnen we het ontwerp tot het 100 % aan uw verwachtingen voldoet. Pas na uw goedkeuring starten we de behandeling en gaan we pigmenteren. Let op: we spreken van pigmenteren en niet van tatoeëren.

Verschil tussen PMU en tatoeage

Het resultaat van PMU is niet levenslang. Het vervaagt met de jaren omdat we alleen in de opperhuid pigmenteren en niet in de lederhuid (in de bloedbanen) zoals bij een tatoeage. Hierdoor krijgen we mooie, strakke lijnen en - indien gewenst - superdunne lijnen. Omdat we alleen in de opperhuid pigmenteren is er geen sprake van bloed, wat bij een tatouage wel het geval is.
Dankzij de speciale, biologisch afbreekbare micropoeders, verkleuren de pigmenten niet maar vervagen ze. Bij tatoeage is het resultaat blijvend omdat uw lichaam de inkt niet kan afbreken. De PMU-pigmenten zijn anti-allergisch en lopen niet uit. Als de PMU na enkele jaren vervaagt, kunt u langskomen voor een opfrissing (retouche).

Hoe verloopt de behandeling?

Na het bespreken van de gewenste kleur en het model en na het voortekenen en uw goedkeuring beginnen we met het pigmenteren. Na de eerste krasjes zal een verdoving op de huid worden aangebracht. Deze werd speciaal hiervoor gemaakt en werkt onmiddelijk. Uiteraard is ze niet schadelijk voor de ogen.
De behandeling duurt ongeveer een half uur (is vrij kort). U voelt wellicht kleine prikjes maar de behandeling is zeker goed te verdragen.

En de nazorg?

Op voorwaarde dat u onze tips goed opvolgt, krijgt u een uitstekend eindresultaat!
De nazorg duurt 8 dagen. Gedurende deze periode mag u niets op het behandelde gedeelte aanbrengen, behalve een helende zalf: de terramicyne-oogzalf. Deze kunt u, zonder voorschrift, bij de apotheek kopen. Na het genezingsproces zal een kleurvervaging te zien zijn. Ongeveer 30% kleurverlies is normaal.

Belangrijk: geen water, geen make-up, geen verzorgingsproducten, geen zon/zonnebank gedurende 8 dagen op het gepigmenteerde deel! U brengt alleen maar de helende zalf in dunne laagjes aan, minimum 3 keer per dag, liefst 4 tot 5 keer per dag.

Tip : plan uw behandeling in tijdens een periode waar u niet naar een belangrijk event moet of u op vakantie vertrekt.

Na het aanbrengen van PMU-eyeliners is een lichte zwelling rond de ogen mogelijk (maximum 2 dagen).
U kunt na de behandeling gerust met de auto rijden of onder de mensen komen.

TIPS:

  • Ga de eerste 2 nachten in bed hoger liggen door een extra kussen te gebruiken.
  • Gebruik preventief of curratief coldpak of ijs tegen een mogelijke zwelling. Maximum 15 -20 minuten op de ogen met een washandje eromheen, een half uur terug in de freezer en herbeginnen tot 3 keer na elkaar.
  • Breng na het genezingsproces altijd een zonnecrème factor 50 spf aan op de wenkbrauwen. De zon zorgt immers voor een snellere kleurvervaging.